Lahden Seudun Insinöörit Ry

Kesäteatteri Kiljusen Herrasväki

LSI järjestää jäsenilleen perheineen elämyksellisen kesäteatteri-illan Lahdessa Pesäkalliolla torstaina 18.7.2019 KLO 18:00.

Osallistumismaksu 10€/hlö aikuisilta ja yli 5 vuotiailta lapsilta (norm. 22€/aikuinen). Alle 6 vuotiaat lapset pääsevät näytökseen ilmaiseksi. Omavastuu hintaan sisältyy teatterilippu sekä kahvilipuke, jolla näytöksen väliajalla kahviosta voi valita juoman (kahvi/tee/mehu) ja pullan (dallaspulla/munkki). Alennettu hinta jäsenille sekä samassa taloudessa asuville perheenjäsenille.

Lippujen jako tapahtumapaikalla jäsenkorttia näyttämällä lippuluukulta klo 17:30.

Tapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan omavastuu osuus, jolla lunastetaan paikka tapahtumaan.

Paikkoja rajoitetusti ja paikat täydennetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja tapahtumasta kysymällä osoitteesta tapahtumat@lsi.fi

Kiljuset saapuvat Pesäkalliolle

Pesäkalliolta ei ääntä puutu tänäkään kesänä, sillä näyttämölle astelee suomalaisten rakastama omalaatuinen ja vauhdikas perhe – Kiljusen herrasväki.

Pesäkalliolla haluttiin tarttua kaikenikäisille sopivaan näytelmään, jota usein teatterilta on toivottu, ja jota ei lähialueella ole pitkiin aikoihin tehty.

Jalmari Finnen (1874–1938) alkuperäistekstistä Kiljusten tarinan Pesäkallion kesäteatterille sovittaa ja ohjaa lahtelainen teatterintekijä Eppu Gustafsson.

Mua viehättää perheen mutkattomuus ja se jonkinlainen anarkia, mikä liittyy perheen toimintaan. Kaikki hyväksytään sellaisina kuin ovat. Kiljuset on suorasukaisia, hyväsydämisiä ja selkeästi tasa-arvoisia toisiaan ja muita kohtaan. Muiden ihmisten suhtautuminen Kiljusiin saa nämä muut ihmiset näyttämään koomisilta ja kaavoihin kangistuneilta. Voisin itse kuulua Kiljusten perheeseen, kertoo ohjaaja Eppu Gustafsson suhteestaan Kiljusiin.

Kiljusen perheen äitinä on lahtelaislähtöinen näyttelijä Anna Pukkila ja isänä Pesäkallio-konkari Kalle Sulalampi. Lapsina eli Luruna, Mökönä ja Plättänä nähdään Mikko Laine, Stefan Andersén ja Annukka Waara. Muissa rooleissa sekä bändissä ovat Lari Lius, Petri Knuuttila, Sini Koivuniemi, Einari Toiviainen ja Aapo Ravantti.

Tämän kesän musiikkivalinnat ovat vielä auki, mutta varmaa on, että tahdit tulevat lahtelaisilta tekijöiltä. Pesäkallion perinteitä kunnioittaen musiikilla tulee olemaan esityksessä vahva rooli.

Teatterin tekeminen livebändin kanssa on itselleni uutta mutta innostavaa. Saan tehdä töitä rautaisten ammattilaisten kanssa, jotka ovat omaksuneet Pesiksen tietynlaisen rokkenrolli-asenteen. Ja tietysti se on Pesiksen monivuotisen ohjaajan Säävälän Satun ansiota, pohtii Gustafsson.

Esityksen kesto väliaikoineen on noin 2 tuntia.
Esitys sopii kaikenikäisille.

Lisätietoja tapahtumapaikasta osoitteessa https://www.pesakallionkesateatteri.fi/

 

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
18.7.2019 18:00
Päättyy:
18.7.2019 20:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Pesäkallion kesäteatteri
Hepolammintie 41
Lahti